AZ ALFÖLDI MANGALICA
A mai világban nagyon fontos, hogy ételeinket minőségi alapanyagokból készítsük el. Nem mindegy, hogy mit teszünk az asztalra.
A mangalica nem csak abban kiemelkedő, hogy nemzeti kinccsé lett nyilvánítva, hanem húsa olyan prémium termék Európában, amely exkluzív, kiemelkedő minőségi élvezetet nyújt a fogyasztóknak.
Fontos megemlítenünk a mangalica élénkvörös húsának vastartalmát, mely a vérszegénység megelőzésében jelentős szerepet tölt be, valamint zsírösszetételét, melynek előnye egészségügyi szempontból, a halolaj és az olivaolaj fogyasztással hasonlatos.
A mangalicából készült sültek húsa omlós, porhanyós és rendkívül ízletes. Nem csak élvezeti értéke magas, hanem húsminősége egész Európában első helyen van.
Így méltán lehetünk büszkék arra, hogy Magyarországon az őshonos mangalica sertésfajta tenyésztése egyre nagyobb szerepet tölt be Európa piacán.